Siirry sisältöön

Kruuku on perinteisesti ollut mukana Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla Turussa monena vuonna ja niin oli tarkoitus tänäkin vuonna. Ensimmäinen viikonloppu onnistui hienosti, mutta sitten koronarajoitusten takia loput kolme viikonloppua jouduttiin perumaan. Nyt pitää katseet suunnata ensi joulun ja toiveikkaana uskoa markkinoiden silloin onnistuvan.

Lue lisää
joulupuoti

Taitavat Kädet joulupuoti on kuuden kädentaitajan yhteinen pop up-myymälä Huittisten keskustassa. Kruukun tuotteiden lisäksi myynnissä myös Keramiikkapaja Sirpa Luukkosen keramiikkaa, Lasistudio Jan Torstenssonin kierrätyslasi- tuotteet, Kukkarokaupan laukut ja nipsukukkarot, Vuohelman vuohenmaitokosmetiikkaa sekä Marja-Leena Manderoosin tekstiilejä.

Lue lisää

Koska Maria ei enää ole ainoa seimikuvaelman nainen, piti hänen käydä värianalyysissä ja stailattavana. Väriksi valittiin sininen, koska jonkun perimätiedon mukaan se on Marian väri. Tähän asti sininen väri on löytynyt  Jeesus-lapsen kapalosta. Marian valkoinen huivi taas korostaa hänen kelmeitä kasvojaan. Suomalaisena käsityöläisenä piti siihen saada myös pilkahdus isämmaallisuutta.

Lue lisää
seimi uutuudet 2020

Jouluseimen uutuusfigurien pohdinta alkaa jo edellisenä jouluna. Uutta ihmisfiguria on jo kaivattu asiakkaiden taholta ja tasa-arvon nimissä lisää naisenergiaa tarvittiin, joten päädyin ruukkua kantavaan naiseen. Pystyin hyödyntämään Marian muottia hieman muokaten, joten ei tarvinnut tehdä uutta. Marian mekon lasite siirtyi nyt ruukkunaiselle, ja Maria sai uuden stailauksen. Ehkä ruukkunainen saa jatkossa jossakin vaiheessa kaivon, josta…

Lue lisää
tonttula uutuudet 2020

Tänä vuonna tonttulan uutuuksia on pähkäilty pitkin kevättä. Kuusi oli melko selkeä vaihtoehto, koska se oli jo mallina viime jouluna markkinoilla ja sitä oltaisiin jo oltu valmiit ostamaan. Se on ollut myös tuotannossa aiemmin kolmena eri kokona ja kahdella eri lasitteella. Rajallisen ajan takia sitä en vielä viime jouluna pystynyt valmistamaan, joten se siirtyi vuodella…

Lue lisää
0

Ostoskori